![34177863](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/03/k_34177863_640.jpg)
Trebat će vam:
500 g raznobojnih mini rajčica 1 manja dinja 100 g kuhane šunke 250 g miješane lisnate salate (mladi špinat, listovi cikle, rikula, zelena salata) svježi korijander |
Dressing:
2 žlice vinskog octa ili jabučnog octa 3 žlice maslinova ulja 1 žlica meda |
![Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/6/9/15/ljetna_jela_sagolj8-260517-1.jpeg)
Priprema:
Sastojke za preljev stavite u posudu, pomiješajte i ostavite sa strane. U zdjelu stavite zelenu salatu, dinju narezanu na kockice te lubenicu koju ste oblikovali u kuglice. Dodajte mini rajčice, no nekoliko prerežite na pola. Šunku izrežite na kockice ili zarolajte u prutiće i dodajte salati. Na kraju sve sastojke prelijte preljevom te pospite nasjeckanim korijanderom i mentom.