GOTOVO ZA TREN!

Salata od dinje, rajčica i šunke

 Berislava Picek / Hanza Media
Vrijeme pripreme: 10 minuta

Trebat će vam:

500 g raznobojnih mini rajčica
1 manja dinja
100 g kuhane šunke
250 g miješane lisnate salate (mladi špinat, listovi cikle, rikula, zelena salata)
svježi korijander

Dressing:

2 žlice vinskog octa ili jabučnog octa
3 žlice maslinova ulja
1 žlica meda

Zagreb, 260517.
Slavica Sagolj pripremila je i stilizirala lagana ljetna jela.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Sastojke za preljev stavite u posudu, pomiješajte i ostavite sa strane. U zdjelu stavite zelenu salatu, dinju narezanu na kockice te lubenicu koju ste oblikovali u kuglice. Dodajte mini rajčice, no nekoliko prerežite na pola. Šunku izrežite na kockice ili zarolajte u prutiće i dodajte salati. Na kraju sve sastojke prelijte preljevom te pospite nasjeckanim korijanderom i mentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:34