Trebat će vam:
300 g svinjetine
1-2 konzerve graha
2 mrkve
1 manji komad celera
1 korijen peršina
1 šaka svježeg peršina
1 luk
2 režnja češnjaka
temeljac ili voda
1 lovorov list
sol i papar
ulje
Priprema:
Na malo ulja najprije dobro zapržite kockice mesa sa svih strana. Maknite iz posude pa na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da se zažuti, dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 20-ak minuta i vratite meso. Začinite soli i paprom te dodajte lovorov list. Dodajte temeljac, toliko da prekrije sve sastojke i kuhajte 40 minuta. Prema potrebi, dodajte još tekućine, a zadnjih 10 minuta dodajte grah iz konzerve, koji ste prije toga isprali. Na kraju kuhanja, ubacite šaku sitno sjeckanog peršina.