BRZO, A UKUSNO

Ručak u 20 minuta: Šparoge omotajte slaninom, zapecite i poslužite uz omiljeni prilog

 Wojciech Gajda/
Osim riže, kao prilog ovdje možete poslužiti i palentu, proso, heljdu ili jednostavno tostirani kruh

Trebat će vam:

500 g šparoga

150 g slanine

1 luk

250 g grama riže

temeljac

svježi peršin

1 žlica maslaca

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Šparoge najprije operite i očistite. Slaninu narežite na dugačke šnite pa njome omotajte šparoge. Stavite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu na 15-ak minuta na 180 stupnjeva ili dok slanina ne postane hrskava. Za to vrijeme na malo maslinova ulja najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte rižu, pustite da se zastakli i dodajte temeljac. Začinite soli i paprom i kuhajte dok riža ne postane al dente. Na kraju umiješajte žlicu maslaca i svježe sjeckani peršin. Poslužite sa šparogama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 10:30