Trebat će vam:
1 pakiranje rižina papira (200 g)
15 listova zelene salate po izboru
2 - 3 veće mrkve
mladi luk
klice rotkvice
300 g jadranskih kozica
100 g staklenih rezanaca
sjemenke sezama
sjemenke lana
svježi korijander
Za umak:
2 žlice maslinova ulja
2 žlice rižina octa
2 žlice jabučnog octa
mango
umak od soje
žličica senfa
prstohvat curry praha
papar
Priprema:
U zdjelicu stavite maslinovo ulje, rižin i jabučni ocat. Mango usitnite na mali ribež ili u multipraktiku. Dodajte ostatak začina i sve dobro promiješate. Stavite u hladnjak. Mrkvu i mladi luk narežite na tanke trakice (julienne). Listove salate dobro operite i osušite kuhinjskim ručnikom. Staklene rezance pripremite prema uputi na pakiranju. Kozice na minutu stavite na maslinovo ulje u koje ste dodali češnjak i koju kap rižina octa. U posudu stavite što hladniju vodu i kratko uronite rižin list. Stavite ga na podlogu i slažite po jednom rubu namirnice: stavite kozice koje pospite sjemenkama lana i sezama, a zatim stavite salatu, korijander, staklene rezance, mrkvu, mladi luk i klice rotkvice. Prebacite preko namirnica lijevi pa zatim desni kraj rižina papira da vam namirnice ne izlaze sa strane te lagano zarolajte. Postupak ponavljajte dok imate namirnica. Poslužite uz svježi korijander i ohlađeni umak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....