Trebat će vam:
1 pakiranje tjestenine za lazanje
500 g mljevene junetine
200 ml umaka od rajčice
1 luk
3 režnja češnjaka
1 mrkva
1 manji komad korijena celera
mediteranski začini prema želji
100 ml crnog vina
200 g svježeg špinata
200 g mozzarelle za punjenje
100 g mozzarelle za posipanje
50 g parmezana ili drugog sitno ribanog sira po želji
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso, pržite dok ne poprimi boju pa dodajte ribanu mrkvu i korijen celera. Ubacite i protisnuti češnjak. Dodajte sol, papar, bosiljak, timijan i origano. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte umak od rajčice i, prema potrebi, malo vode ili temeljca. Kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Na malo maslinova ulja pirjajte oprani i nasjeckani špinat dok ne povene, dovoljna je i jedna minuta. Prebacite ga u posudu i pomiješajte s trganom mozzarellom. Koristite li suhu tjesteninu za lazanje, najprije je kratko skuhajte kako bi omekšala. Sa svježom to nije potrebno. Na svaki list tjestenine stavite mozzarellu i špinat, dodajte mesni umak i zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tjesteninu, ali nemojte potrošiti sav umak. U posudu za pečenje na dno stavite malo mesnog umaka, posložite rolice pa ih zalijte s još malo umaka. Na kraju pospite ostatkom mozzarelle i ribanim sirom. Pecite 20-30 minuta na 180 stupnjeva i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....