Rolice govedine sa slaninom i krastavcima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 veća odreska ili 8 manjih
  • malo senfa
  • 1 luk srednje veličine
  • krastavci (kiseli)
  • 4 šnite slanine ili 6 ako imate 8 manjih odrezaka
  • krumpiri ili njoki (prilog po želji)

Priprema

1. korak

Istucite odreske. Posolite ih, popaprite i premažite senfom. Luk narežite ga na kolutiće. Krastavce izrežite uzdužno na tanke šnite. Uz jedan rub odreska poslažite luk, potom gore slaninu, pa krastavce.

2. korak

Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama da se ne odmotaju. Dvije glavice luka sitno nasjeckajte. Rolice naglo prepecite sa svih strana i ostavite ih sa strane.

3. korak

Na masnoći koja je ostala od prženja mesa prodinstajte luk. Vratite rolice odrezaka, podlijte toplim temeljcem. Posolite, popaprite i pokriveno pirjajte povremeno miješajući te nadolijevajući temeljac najmanje 40 minuta, sve dok meso ne postane mekano. Podlijte vinom i pirjajte u otvorenoj posudi još 10 minuta, odnosno dok alkohol potpuno ne ispari. Odreske poslužite s pireom od krumpira ili njokima.

Savjet: Umjesto slanine možete uzeti tanko narezanu dimljenu šunku. Umak će biti pikantniji ako ga začinite s malo mljevene čili papričice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:28