Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1, 20 kg zebre
- 2 sok dvije kruške
- 5 žlica ulja
- Zapečeni krumpir:
- 1,5 kg krumpira
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 1 jaje
- 100 g ribanog parmezana
- sol i papar
Priprema
1. korak
But zarolati i povezati špagom, marinirati ostatkom namirnica i čuvati u hladnjaku 24 sata. Svakih par sati okrenuti. U pećnicu zagrijanu na 150 °C staviti posoljeno meso, peći zajedno s marinadom i pokriveno folijom ili u vrećici za pečenje.
2. korak
Nakon 4 sata maknuti foliju i pustiti da meso dobije lijepu boju. Tekućinu od pečenja prokuhati sa 1 dl vrhnja za kuhanje da dobijete umak.
Dodati sol, ako je potrebno i papar.
3. korak
Zapečeni krumpir:
Krumpir skuhati u slanoj vodi, ohladiti, oguliti i narezati na ploške. Položiti krumpir u vatrostalnu posudu. Ostatak namirnica pomiješati i staviti na pripremljeni krumpir. Zapeći u pećnici do zlatnožute boje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....