Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g pilećih prsa
- 250 g smeđih šampinjona
- 250 g bukovača
- 1 mrkva
- 1 poriluk
- 1 češanj češnjaka
- malo timijana
- 1 peršinov list
- 1,5 šalice riže
- sol i papar
- maslac
Priprema
1. korak
Poriluk operite. Donji, bijeli dio poriluka narežite na kolutiće, a zeleni na trakice. Šampinjone i bukovače narežite. Gljive nemojte prati, ako je potrebno očistite ih pomoću krpe ili kuhinjske četkice ili jednostavno nožićem ogulite dio kožice.
2. korak
U dubljoj i široj tavi na maslacu dinastajte poriluk, pa mu dodajte na tanje kolutiće narezanu mrkvu. Nakon par minuta stavite i na kockice narezano meso pa ga kratko popržite. Dodajte zatim i gljive, sjeckani češnjak, peršinov list pa sve promiješajte. Dinstajte dok ne ispari sva tekućina iz gljiva pa dodajte rižu i podlijevajte temeljcem dok riža ne bude kuhana. Na kraju dodajte timijan i kockicu maslaca. Promiješajte i
poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....