Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 jušne žlica maslaca
- 1 manji poriluk, sitno sjeckan
- 500 g hokaido tikve ili muškatne tikve, narezane na kockice (unutarnji dio izdubljen i očišćen)
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- malo limunove korice, fino ribane
- 1 grančica ružmarina, sitno narezanog
- 1 dcl suhog bijelog vina
- 1 l povrtnog temeljca
- 50 g graška
- 200 g arborio riže
- 100 g tvrdog ovčjeg sira, fino ribanog
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli rastopite na laganoj vatri 2 jušne žlice maslaca. Na njemu pirjajte poriluk dok ne omekša. Dodajte tikvu, češnjak, ružmarin, malo limunove korice te promiješajte. Posolite i popaprite. Ulijte vino, poklopite i kuhajte desetak minuta dok
tikva ne omekša.
2. korak
U međuvremenu zagrijte temeljac. Dodajte rižu te promiješajte, a kad postane staklasta, malo po malo dolijevajte temeljac. Kad je riža na pola kuhana, dodajte i grašak pa malo po malo dolijevajte temeljac dok riža ne bude al dente. Na kraju umiješajte žlicu maslaca, pomiješajte ostatak limunove korice i sir pa ostavite poklopljeno nekoliko minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....