Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400 g kvinoje (isprane u kipućoj vodi)
- 1 veća glavica luka
- 1 stabljika celera
- 1,5 dcl bijelog vina
- 1 l pilećeg ili povrtnog temeljca
- 2 čajne žlice listića timijana
- 1,5 jušne žlice maslaca
- 200 g miješanih gljiva
- 2 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
- sol, papar
- malo maslinovog ulja
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli na malo maslinova ulja propirjajte luk i celer. Dodajte kvinoju, miješajte minutu dvije pa podlijte bijelim vinom i povremeno miješajte. Kad vino ispari, odnosno kad ga kvinoja upije, malo pomalo dodajte temeljac.
2. korak
U međuvremenu na malo maslaca propirjajte gljive, dodajte papar i timijan i obilno pospite peršinom. Kad je kvinoja gotova (nakon 20-ak minuta kuhanja) umiješajte
maslac i parmezan. Rižoto poslužite tako da na vrh stavite pirjane gljive.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....