RUČAK PETKOM

Riža s komadima lososa, mrkvom i celerom za brz i jednostavan ručak na kraju tjedna

 Deposit Photo/
Skuhajte rižu s povrćem, ribu ispecite na tavi pa sve zajedno poslužite uz zdjelu sezonske salate

Trebat će vam:

2 veća komada lososa

250 g riže

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

1 luk

2 režnja češnjaka

1 žličica senfa

1 žličica timijana

1 žličica meda

150 ml bijelog vina

Maslinovo ulje

Temeljac

Sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Ubacite i sitno sjeckani češnjak. Dodajte rižu pa je kratko tostirajte, a zatim dodajte krupnije ribanu mrkvu i celer. Pirjajte oko pet minuta pa dodajte vino. Pustite da alkohol ispari. Dodajte senf, med i timijan. Začinite soli i paprom, a zatim podlijte temeljcem. Dok se riža kuha, na tavi na malo ulja ispecite losos. Kada je gotov, rastavite ga na manje komade. Kada je riža kuhana, dodajte joj komadiće lososa, pomiješajte i sve zajedno prelijte žlicom maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:20