HRSKAVO

Riža s graškom na malo drugačiji način, dodajte začine i jaja i napravite top ručak

 Chanuth/Getty Images/istockphoto
Ovo jelo možete napraviti i od ostataka riže, a osim graška, dodati možete i drugo povrće po želji

Trebat će vam:

300 g riže

voda za kuhanje

200 g graška

2 jaja

3 režnja češnjaka

suncokretovo ulje

prstohvat čilija

1 žličica sezama

1 žličica kumina

1 žličica kima

2 žlice soja sosa

1 žlica sezamova ulja

Priprema:

Rižu skuhajte i pustite da se ohladi. Neka bude rahla. U dobro zagrijani wok dodajte ulje te ubacite grašak, kumin, sezam, kim i čili. Kratko tostirajte, ubacite protisnute režnjeve češnjaka, a zatim dodajte rižu. Dodajte soja sos. Sve dobro promiješajte i pustite da se prži 5 minuta, a zatim dodajte jaja koja ste prije toga umutili. Cijelo vrijeme dok dodajete jaja, miješajte drvenim štapićima kako bi se jaje uhvatilo za rižu. Na kraju dodajte malo sezamova ulja. Dodatno začinite prema želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. listopad 2024 04:20