Riža na mlijeku s bobičastim voćem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 ml mlijeka
  • 200 g riže
  • prstohvat soli
  • 60 g smeđeg šećera
  • ekstrakt vanilije
  • 1 paketić zamrznutog bobičastog voća
  • 1 jaje
  • malo cimeta
  • malo maslaca
  • 1 šačica grožđica

Priprema

1. korak

U loncu pomiješajte mlijeko, rižu i sol. Kuhajte dok riža sasvim ne omekša, dvadesetak minuta, pa maknite s vatre. Jaje pomiješajte sa šećerom pa miksajte dok ne posvijetli i postane pjenasto.

2. korak

Odvojite pola šalice vrućeg mlijeka pa ga dodajte jajetu, žlicu po žlicu, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete ravnomjernu kremu. Dodajte je u rižu s mlijekom, promiješajte pa vratite na vatru.

3. korak

Pustite neka lagano krčka (ne smije zakipjeti) desetak minuta ili dulje, ako želite da bude jako gusto. Dodajte ekstrakt vanilije, cimet i grožđice. Maknite s vatre i podijelite u manje posudice.

4. korak

Zakuhajte smrznuto bobičasto voće te mu dodajte malo maslaca i šećera po želji dok ne postane sirupasto.

5. korak

Rižu servirajte toplu i prelijte bobičastim voćem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 13:17