Riba sa šunkom i komoračem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 oslića srednje veličine (može i orada, brancin, grdobina ili neka druga riba)
  • 80 g kuhane ili pečene šunke
  • 1 koromač
  • 1 mladi češnjak
  • 1 tikvica
  • 2-3 sušene rajčice
  • 1/2 šalice kuhanog boba
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • timijan

Priprema

1. korak

Ribu očistite, a ako niste spretni, ne želite prljati kuhinju ikli želite uštedjeti na vremenu, zamolite da to za vas učine u ribarnici. Posolite i popaprite ribu. Ako znate filetirati isfiletirajte ribu pa je ispecite na tavi s obje strane, a ako niste spretni u filetiranju ispecite ju u komadu na grill tavi na malo maslinova ulja. Posolite je i popaprite.

2. korak

Koromač izrežite na tanje kriške, a tikvicu na kolutiće. Na maslinovo ulje stavite tikvice i koromač zajedno s prepolovljenim cherry rajčicama ili sušenim rajčicama, ubacite grančicu, dvije timijana te dodajte i kuhani bob. Kada je povrće gotovo posolite ga i popaprite te servirajte s ribom i šunkom koju ste kratko popekli na

tavici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 10:37