Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 oslića srednje veličine (može i orada, brancin, grdobina ili neka druga riba)
- 80 g kuhane ili pečene šunke
- 1 koromač
- 1 mladi češnjak
- 1 tikvica
- 2-3 sušene rajčice
- 1/2 šalice kuhanog boba
- maslinovo ulje
- sol i papar
- timijan
Priprema
1. korak
Ribu očistite, a ako niste spretni, ne želite prljati kuhinju ikli želite uštedjeti na vremenu, zamolite da to za vas učine u ribarnici. Posolite i popaprite ribu. Ako znate filetirati isfiletirajte ribu pa je ispecite na tavi s obje strane, a ako niste spretni u filetiranju ispecite ju u komadu na grill tavi na malo maslinova ulja. Posolite je i popaprite.
2. korak
Koromač izrežite na tanje kriške, a tikvicu na kolutiće. Na maslinovo ulje stavite tikvice i koromač zajedno s prepolovljenim cherry rajčicama ili sušenim rajčicama, ubacite grančicu, dvije timijana te dodajte i kuhani bob. Kada je povrće gotovo posolite ga i popaprite te servirajte s ribom i šunkom koju ste kratko popekli na
tavici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....