LAGANO, RIBLJE

Riba na žlicu: zašto za ručak ne biste napravili gustu juhu od slanutka i bakalara?

 Asife/Getty Images/istockphoto
Osim toga, trebat će vam i malo povrća, ribljeg temeljca i jelo je gotovo u manje od sat vremena

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja

1 mali luk

4 režnja češnjaka

1 paprika

2 rajčice

1 žličica slatke dimljene paprike

880 g slanutka iz konzerve

720 ml ribljeg temeljca

2 fileta bakalara (po 250 g)

100 g svježeg špinata

1 list lovora

sol i papar

Priprema:

U velikom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Luk, češnjak i papriku sitno nasjeckajte, ubacite u lonac i promiješajte. Kad se povrće lagano propirja, dodajte dimljenu papriku, promiješajte, a zatim dodajte dvije sitno naribane rajčice. Začinite soli i paprom, promiješajte pa pustite da se pirja bez miješanja. Kad se sve malo zgusne, dodajte ocijeđeni i isprani slanutak, riblji temeljac i lovorov list, pojačajte vatru i lagano promiješajte. Kad prokuha, poklopite lonac i smanjite vatru. U međuvremenu nasjeckajte špinat na grubo, zatim filete bakalara osušite papirnatim ručnicima, začinite soli i paprom pa narežite na komade veličine zalogaja. Nakon što se juha krčkala 15 minuta, maknite poklopac, dodajte komadiće bakalara, pomiješajte sve, poklopite i pirjajte još 3-4 minute ili dok se bakalar potpuno ne skuha. Maknite poklopac, dodajte špinat i miješajte dok ne povene pa poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 07:43