ZA ČOKOLADNO PRHKO TIJESTO:
200 g brašna 80 g badema 20 g kakaa 100 g šećera u prahu 2 žumanjka prstohvat soli |
Zamijesiti sve sastojke dok se ne povežu u tijesto i ostaviti sat vremena u hladnjaku. Kada se tijesto ohladi, razvaljati ga na 3 mm i staviti u kalup za tartove promjera 28 cm. Površinu tijesta nekoliko puta ubosti vilicom. Višak tijesta odstraniti s rubova i peći na 160 Celzijevih stupnjeva 15 min.
ZA KREMU S KADULJOM:
250 g mlijeka 250 g vrhnja za šlag 7 žumanjaka 100 g šećera 2 lista želatine kadulja |
Kuhati mlijeko, vrhnje za šlag i kadulju. Pomiješati žumanjke sa šećerom i dodati u kuhano mlijeko i vrhnje za šlag. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne pojavi prvi balončić kao znak da je krema počela ključati i odmah skinuti s vatre i premjestiti u drugu posudu, dodati natopljenu želatinu, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Napuniti prhko tijesto i ostaviti da se krema stisne u hladnjaku ili zamrzivaču.
ZA MOUSSE OD ČOKOLADE:
300 g čokolade 150 g mlijeka 2 lista želatine 450 g vrhnja za šlag |
Rastopiti čokoladu s mlijekom i dodati natopljenu želatinu. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, dodati izmiksano vrhnje za šlag i staviti na prvu kremu u tartu. Posuti kakaom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....