SPOHAJ

Recepti Ivana Zidara za pohanu svinjsku glavu za one koji stvarno vole iznutrice

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Ivan zidar najviše voli pripremati jela od iznutrica i drugih prezrenih komada mesa

1 svinjska glava rasječena na polovice
dimljena mljevena paprika
sol
brašno
jaja
krušne mrvice
1 žlica svinjske masti

Glavu stavite u lonac, pokrijte vodom i stavite kuhati. Kada zakuha, bacite vodu, glavu isperite i dodajte novu vodu i stavite opet kuhati. Kuha se ovisno o veličini glave 3-5 sati. Glavu izvadite iz lonca i pustite da se ohladi. Odvojite meso i kožicu pa nasjeckajte cijelu smjesu na sitno. Stavite 30 posto kožice i 20 posto masnoće. Dodajte u smjesu soli i dimljene paprike. Uzmite kalup i formirate pljeskavicu pa je stavite u hladnjak da se stisne. Izvadite iz hladnjaka, umočite u brašno pa u jaje i onda u krušne mrvice. Pecite dok mrvice ne posmeđe i dobiju lijepu boju. Poslužite s bilo kakvim ukiseljenim povrćem ili rotkvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:22