Slastičarka Željka Masnjak zadužena je za pripremu knedli brenda Coprnica. Na imanju OPG Franja otkrila nam je tajne najslasnijeg punjenja i rahlog tijesta, a pri oblikovanju knedli za naše snimanje i sami smo zasukali rukave i pomogli iskusnoj slastičarki da što prije završi posao. U nastavku ostavljamo korak po korak recept s kojim, čak i ako ste početnik u kuhinji, ne možete previše pogriješiti.
Za početak, trebat će vam:
1. KORAK
Na otprilike 400 grama brašna (200 g oštrog, 200 g mekog) dodajte kilogram protisnutog krumpira, dva jaja i oko 80 g maslaca. Možete koristiti i svinjsku mast, obično ulje ili margarin, kokosovo ulje...
2. KORAK
Dodajte 10 g soli i zamijesite tijesto. Tijesto mora biti rahlo i mekano, nemojte ga mijesiti predugo, tek da se svi sastojci povežu i da se ne lijepi, ali ne i da postane tvrdo.
3. KORAK
Kada ste gotovi s miješenjem, tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu podlogu.
4. KORAK
Razvaljajte na otprilike 1 cm debljine i nožem podijelite na jednake pravokutnike.
5. KORAK
Svaki pravokutnik zatim uzmite u ruku, spojite krajeve i dobro zatvorite kako nadjev ne bi iscurio.
6. KORAK
Rukama oblikujte kuglicu. Ako je tijesto previše vlažno, na dlan stavite malo brašna i pokušajte ponovno s oblikovanjem.
7. KORAK
Oblikovane knedle kuhajte u kipućoj vodi dok knedle ne isplivaju na površinu, zatim ih na vatri ostavite još minutu ili dvije pa vadite.
8. KORAK
Uvaljajte ih u krušne mrvice ili poslužite posipane šećerom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....