![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/13/k_33884381_640.jpg)
ZA BRETON PODLOGU:
2 žumanjka 80 g smeđeg šećera 80 g maslaca 2 g soli 115 g brašna pola vrećice praška za pecivo |
Zamijesiti sve sastojke i razvaljati na 8 mm. Izrezati kalupom promjera 28 cm krug i peći u kalupu 15 min. na 160 Celzijevih stupnjeva.
![Zagreb, 260418.
Vlasnica slasticarnice i idejni kreator slastica Mia Salman napravila je 4 proljetna tarta samo za citatje Dobre hrane. Tart s malinama; tart s borovnicama; cokoladni tart i tart s jagodama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/5/7/13/meet_mia4-260418.jpg)
ZA KREMU OD MASCARPONEA I BOSILJKA:
250 g vrhnja za šlag 100 g mascarponea 60 g šećera svježi bosiljak sitno nasjeckan |
U mikseru izmiksati sve sastojke (bitno je da su mascarpone i vrhnje za šlag dobro ohlađeni) dok ne dobijete laganu i čvrsto izmiksanu kremu. Kremu staviti na podlogu i poslagati svježe jagode.