VARIVA ZA KLINCE

Recept Nastasje Chiare Petrić za meksičko varivo s mini mesnim okruglicama

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Ovdje koristim meni najdraži komad mesa, teleću koljenicu, koja je zahvalna za dugo kuhanje, a ta mekoća neosporno pali kod male djece

300 g junećeg mljevenog mesa
1 raženo ili integralno pecivo
1 jaje
200 g kuhanog crvenog graha
200 g kukuruza šećerca
1 veća glavica luka
1 režanj češnjaka
2 srednje mrkve
200 g sjeckanih pelata
pola čajne žličice kumina
1 čajna žličica suhog origana
1 čajna žličica mljevene paprike
pola žličice cimeta
sol i papar

Pecivo natrgajte na manje komadiće i ostavite da odstoji barem sat vremena u umućenom jajetu. Meso začinite solju i paprom te dodajte smjesu od kruha i jaja te sve skupa dobro izmiješajte. Napravite mini okruglice te ih ostavite sa strane dok pripremate ostatak namirnica. Mrkvu, luk i češnjak ste očistili i izblendajte ih na vrlo sitno u sjeckalici. Na malo svinjske masti popržite okruglice dok ne poprime lijepu koricu sa svih strana. Zatim dodajte sitno sjeckano povrće, miješajte na laganoj vatri pazeći da ne zagori te dodajte kumin, origano, papriku i cimet. Kada osjetite miris začina, dodajte pelate i mnogo vode te kuhajte sve na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj dodajte skuhani grah i kukuruz i začinite svježe sjeckanim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 17:41