![9](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/5/12/16/9.jpg)
Trebat će vam:
1 kg rajčice 1 crvena paprika 0,1 l maslinova ulja 3 češnja češnjaka malo jabučnog octa pola ocijeđenog limuna 1 krastavac svježi bosiljak svježi kopar sol i papar vode po potrebi |
![Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha rajcica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/26/9/hladne_juhe8-260814.jpg)
Priprema:
Rajčicu, papriku, luk, krastavac i češnjak narezati na komadiće i nauljiti maslinovim uljem. Pritom odstranite sjemenke. Stavite u blender te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte malo jabučnog octa, po želji tabasca, cijeđeni sok pola limuna te svježe zacinsko bilje i zacčne pa sve još jednom dobro izmiksajte. Ostavite nekoliko komadića paprike i grubo nasjeckanog začinskog bilja za posluživanje. Obavezno prije poluživanja ohladite najmanje pola sata
Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente, juhu od mrkve i naranče i juhu od maga i kozica.