- 4 pačja batka
- 1 litra suncokretova ulja
- 250 ml maslinova ulja
- začinsko bilje (timijan, ružmarin, lovorov list)
- 2 zvjezdasta anisa
- krupna sol
- 4 češnja češnjaka
- 1 naranča
- 2 veće mrkve
- 1 manji korijen celera
- 1 peršin
- 1 manji poriluk
- malo papra u zrnu
Batke operite, a potom posušite te ih nakon toga dobro posolite i ostavite na hladnom da odleže dvadesetak minuta. U međuvremenu narežite mrkvu, celer, peršin i poriluk i stavite ih na dnu dublje posude. Na povrće položite pačje batke i zalijte ih uljem. Moraju biti sasvim preliveni uljem. Količina suncokretova ulja može varirati između pola litre i litre pa prilagodite veličinu posude. Dodajte papar u zrnu. Posudu prekrijte aluminijskom folijom te pecite 2 sata oko 120 stupnjeva. Meso je gotovo kad spada s kosti. Meso možete poslužiti u komadu sa željenim prilogom ili napravite rillette tako što ćete batke očistiti od kože, zatim meso natrgati vilicom te pomiješati s dodatkom masnoće u kojoj se peklo meso. Ako se odlučite na pripremu rillettea, poslužite ga na hrskavom kruhu poput namaza.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....