OMILJENA!

Razvucite tijesto i napravite domaću štrudlu sa sirom pa je poslužite uz čašu jogurta

 Urospoteko
Sve hladnije dane pred nama vrijedi začiniti specijalitetom kao što je slasna štrudla od sira

Trebat će vam:

400 g glatkog brašna
žličica soli
50 ml suncokretova ulja
200 ml mlake vode
500 g sira
1 jaje
1 čašica vrhnja
sol
ulje ili otopljeni maslac za premazivanje

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, sol, ulje i mlaku vodu. Zamijesite tijesto. Kada dobijete glatku kuglu, podijelite je na dva dijela, ponovno oblikujte u kuglu i premažite uljem. Stavite u posudu i prekrijte folijom. Nakon 30 minuta do sat vremena tijesto prebacite na stol koji ste prekrili stolnjakom. Lagano ga razvaljajte, premažite uljem i pustite da stoji još 10 minuta. Nakon toga tijesto počnite razvlačiti. Razvlačite do željene debljine i pripazite da vam što manje puca. Poprskajte uljem ili maslacem. U posebnoj posudi pomiješajte sir, vrhnje, jaje i sol pa dobivenu smjesu rasporedite po tijestu. Zarolajte. Štrudle premažite uljem ili maslacem i pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Isto ponovite i s drugom kuglom tijesta i preostalom smjesom od sira. Poslužite toplo ili hladno, samo ili uz jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:52