Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 1 slatka crvena paprika
- 1 šalica lana, koji se namakao 20-ak minuta
- 1 šalica vode
- 1 žličica tamarija (vrsta sojina umaka)
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica origana
- 1 žličica slatke crvene paprike u prahu
- sol, papar
- Taco nadjev:
- 2 šalice oraha
- 3 rajčice, bez sjemena i tekućine
- 5 suhih rajčica
- 1 žlica tamarija
- Priprema empanada:
- 1 šalica cherry rajčica
- rukola
Priprema
1. korak
Za 12 tortilla:
Sve sastojke osim lana miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte lan i još kratko miksajte. Ostavite 10-ak minuta da se zgusne i postane želatinozno.
2. korak
Na teflex podloge dehidratora stavljajte po 2 žlice smjese, oblikujući krugove debljine 3-4 mm. Sušite 6-7 sati na 45 stupnjeva ili dok ne postane suho, ali da bude savitljivo.
3. korak
Taco nadjev:
Sve sastojke grubo smiksajte u multipraktiku ili štapnim mikserom.
4. korak
Priprema empanada:
Osušenu tortillu nadjenite sa 2 žlice taco nadjeva, 2 prepolovljene cherry rajčice i nekoliko listova rukole. Preklopite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....