Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 5 rajčica
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 1 veliki luk, oguljen i narezan
- 1 patlidžan, narezan na kockice
- 1 crvena paprika, očišćena i narezana na trake
- 1 žuta paprika, očišćena i narezana na trake
- 2 režnja češnjaka, sitno rezana
- 1 veća tikvica, narezana na kockice
- 2 čajne žlice koncentrata rajčice
- 1 jušna žlica octa
- 1 čajna žlica svježih listića majčine dušice
- pola šake trganih listova bosiljka
Priprema
1. korak
Rajčicama odstranite kožu tako da ih križno zarežete pri dnu i zatim ostavite kratko u kipućoj vodi, izvadite i ogulite i narežite na kockice. U širokoj zdjeli, na maslinovu ulju, popržite luk i kad omekša dodajte mu papriku.
2. korak
Nakon deset minuta pirjanja izvadite iz zdjele luk i papriku i stavite ih na tanjur sa strane. Zatim na srednje jakoj vatri pirjajte patlidžane koje ste prije toga posolili.
3. korak
Kad patlidžani malo omekšaju, vratite papriku i luk u zdjelu. Dodajte rajčice, koncentrat rajcice, tikvice i timijan. Na laganoj vatri kuhajte 20-ak minuta povremeno miješajući. Na kraju dodajte češnjak, kvasinu i bosiljak, promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....