Ratatouille

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 5 rajčica
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 1 veliki luk, oguljen i narezan
  • 1 patlidžan, narezan na kockice
  • 1 crvena paprika, očišćena i narezana na trake
  • 1 žuta paprika, očišćena i narezana na trake
  • 2 režnja češnjaka, sitno rezana
  • 1 veća tikvica, narezana na kockice
  • 2 čajne žlice koncentrata rajčice
  • 1 jušna žlica octa
  • 1 čajna žlica svježih listića majčine dušice
  • pola šake trganih listova bosiljka

Priprema

1. korak

Rajčicama odstranite kožu tako da ih križno zarežete pri dnu i zatim ostavite kratko u kipućoj vodi, izvadite i ogulite i narežite na kockice. U širokoj zdjeli, na maslinovu ulju, popržite luk i kad omekša dodajte mu papriku.

2. korak

Nakon deset minuta pirjanja izvadite iz zdjele luk i papriku i stavite ih na tanjur sa strane. Zatim na srednje jakoj vatri pirjajte patlidžane koje ste prije toga posolili.

3. korak

Kad patlidžani malo omekšaju, vratite papriku i luk u zdjelu. Dodajte rajčice, koncentrat rajcice, tikvice i timijan. Na laganoj vatri kuhajte 20-ak minuta povremeno miješajući. Na kraju dodajte češnjak, kvasinu i bosiljak, promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 00:22