Trebat će vam:
1 kg mljevenog mesa 500 g tjestenine za lazanje 200 g sira 800 ml pelata maslinovo ulje sol i papar 1 luk 1 mrkva 1 stabljika celera 100 g mozarelle 2 češnja češnjaka majčina dušica 500 ml bešamela |
Priprema:
Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer. Posolite da povrće omekša. Dodajte mljeveno meso. Prepržite ga do smeđe zlatne boje. Protisnite dva češnja češnjaka te dodajte majčinu dušicu. Ulijte pelate i sve krčkajte nekih pola sata. U protvan ulijte malo bešamela, zatim složite red tjestenine za lazanje, bolonjez umak, malo ribanog sira i tako nastavite dok ne potrošite sve sastojke s time da vodite računa da završite sa slojem bešamela i sira. Na vrh lazanja dodajte još malo mozarelle i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....