Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g oštrog brašna
- 125 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 2 prstohvata soli
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 350 g mljevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- ulja
- soli, papra
- 3 jaja
- 100 ml mlijeka
- 100 g topivog sira
Priprema
1. korak
Od brašna, hladnog maslaca, jaja, žumanjka, vrhnja, soli i praška za pecivo zamijesite tijesto, zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na pola sata. U međuvemenu nasjeckajte luk. Prodinstajte ga, dodajte meso, češnjak, posolite te pirjajte dok meso ne promijeni boju.
2. korak
Razvaljajte tijesto. Namastite i pobrašnite okrugli oblik. Tijesto premjestite u oblik. Izbodite ga vilicom, istresite meso. Mikerom pjenasto istucite jaja s mlijekom, pa smjesu izlijte preko mesa i pravilno je rasporedite. Po površini naribajte sir, pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Pecite 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....