Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 veća pureća odreska od prsa
- 500 g špinata
- 1 mozzarella ili 200 g cheddar sira
- maslinovo ulje
- maslac
- sol i papar
- matovilac
- jabučni ocat
Priprema
1. korak
Pureće odreske istucite batom za meso kako biste dobili dva velika odreska. Stavite ih tako da se na jednom dijelu malo preklapaju i tako čine jedan veliki odrezak. Posolite i popaprite meso.
2. korak
Špinat kratko skuhajte, oko dvije do tri minute u kipućoj vodi. Narežite ga i posolite. Sir narežite na ploške. Poslažite sir po puretini, a po njemu rasporedite i pripremljeni špinat.
3. korak
Zarolajte puretinu i pričvrstite roladu čačkalicama. U tavu stavite mješavinu maslaca i maslinova ulja pa ispecite roladu sa svih strana dok ne dobije lijepu zčatnu boju. Pečenu roladu narežite na šnite otprilike prst debele i servirajte ih sa salatom od matovilca kojeg začinite solju, jabučnim octom i maslinovim uljem. Salatu možete preliti s dresingom od jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....