Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2-4 pureća odreska (od prsa), količinu prilagodite broju i apetitu ukućana
- 500 g zelene leće
- 500 g brokule
- 1-2 žličice senfa
- cheddar sir ili mozzarella (po malo deblji štapić za svaki komad puretine)
- 80 g pancete
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 češanj češnjaka
- peršinov list
- sol
- papar
- bosiljak
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Stavite kuhati leću, trebat će joj oko 45 minuta. Za to vrijeme istucite dva pureća odreska pa ih prepolovite tako da dobijete četiri. Svaki odrezak posolite, popaprite, namažite s malo senfa pa na svaki stavite po nešto deblji štapić sira ili šnitu sira. Zarolajte meso pa smotuljke pričvrstite čačkalicama. Ispecite ih na tavi na ulju sa svih strana.
2. korak
Zakuhajte vodu za brokulu. Prvo stavite kuhati tvrđe, donje dijelove brokule koje ste izrezali na kolutove, a pred kraj dodajte cvjetove brokule jer im treba tek koja minuta, bolje je da ostanu malo hrskavi. Ocijedite leću.
3. korak
U dubljoj i široj tavi na maslinovu ulju zažutite sitno sjeckani luk pa ga dinstajte dok ne postane staklast, dodajte sjeckani češnjak te na sitnije narezanu pancetu ili mesnati špek pa ga kratko popecite. Ubacite potom leću i sjeckani peršin, posolite i popaprite. Na leću poslažite puretinu i brokulu koju ste ocijedili, posolili i pokapali maslinovim uljem. Pospite bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....