![35391543](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/09/25/k_35391543_640.jpg)
Sastojci:
15-ak paprika 1 kg mljevene junetine pola šalice riže mljevena crvena paprika sol papar 1 jaje malo timijana 1 luk 3 češnja češnjaka umak od rajčice bosiljak timijan |
![Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/31/15/povrce_punjeno18-170714.jpg)
Paprikama odrežite vrh pa im uklonite koštice. Pomiješajte meso s jajetom, rižom, prethodno prodinstanim lukom i svim navedenim začinima. Napunite paprike pripremljenom smjesom, ali ne nabijajte smjesu i nemojte ih napuniti do vrha jer će smjesa postati tvrda, a kuhanjem će malo nabubriti. Paprike složite u duboku posudu za pečenje s poklopcem. Prelijte ih domaćim umakom od rajčice te pospite listićima bosiljka i grančicama timijana. Kuhajte poklopljeno u pećnici na 180 stupnjeva oko dva sata, a pred kraj maknite poklopac da se paprike zapeku. Poslužite s kiselim vrhnjem i kruhom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....