Punjene jabuke

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 200 g šećera
  • 6 klinčića
  • 1 štapić cimeta
  • 700 ml vode
  • fino ribana korica 2 neprskana limuna
  • 3 žlice limunova soka
  • 6 oguljenih i izdubljenih jabuka
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 1 žlica žutih grožđica
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice prošeka
  • 1 žlica omekšalog maslaca
  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje (malo tučeno vilicom)

Priprema

1. korak

Jabuke ogulite i izdubite. U većoj zdjeli pomiješajte vodu, šećer, sok limuna, klinčiće, cimet i koricu od limuna. Kad sve zajedno zavrije dodajte jabuke i poširajte ih na laganoj vatri 5 minuta. Jabuke izvadite i osušite ih na kuhinjskom papiru.

2. korak

Sirup kuhajte još desetak minuta da se reducira. U drugoj zdjeli pomiješajte mljevene orahe, grožđice, med, prošek i maslac. Filom napunite jabuke. Razvaljajte lisnato tijesto (vrlo tanko) razrežite ga na pravokutnike i njima zamotajte jabuke.

3. korak

Tijesto prije pečenja namažite razmućenim jajem. Jabuke pecite na 190 stupnjeva oko 30 minuta odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Jabuke poslužite zajedno sa sirupom u kojem su se poširale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 20:37