Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 tikva
- 3 žlice krem sira
- 1 glavica luka
- 2 žlice kvinoje
- 250 g lisičarki
- 2-3 grančice svježeg bosiljka
- sol, papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Kvinoju isperite pa je kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Lisičarke očistite. Tikve prepolovite, izvadite sjemenke (možete ih očistiti, osušiti pa kasnije grickati). Svaku polovicu premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite tikve pa ih pecite dok ne primjetite da su postale mekane.
2. korak
U međuvremenu na malo ulja prodinstajte na tanke kolutiće narezan luk, maknite s vatre, umiješajte krem sir, dodajte kuhanu kvinoju i lisičarke (ako su velike, prerežite ih na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite. Izvadite tikve iz pećnice, žlicom izdubite ostatak mesa koji je sada mekan, pa ga umiješajte u smjesu s lisičarkama. Dobivenom smjesom nadjenite tikve. Vratite u pećnicu da se zapeče još desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....