SEZONSKA POSLASTICA

Puding s mandarinom, smokvama i namazom od jabuka po receptu Petre Krolo

 Berislava Picek/Cropix
Petra Krolo, koja je s nama podijelila ovaj recept dodala je i kako se jabuke mogu i peći u pećnici...

Za puding:

½ šalica tapioka perli

1 šalica kokosova mlijeka

1 šalica svježe cijeđenog soka mandarine

Za namaz od jabuka:

1 kg jabuka

5 velikih mandarina

Priprema:

Pomiješajte tapioka perle, kokos mlijeko i sok mandarine.

image
Berislava Picek/Cropix

Pustite da se namoči minimalno 30 minuta. Na laganoj vatri zagrijte smjesu i kuhajte uz konstatno miješanje 5-10 minuta. Pomiješate s namazom od jabuka i dodajte svježe ili sušene smokve.

image
Berislava Picek/Cropix

Namaz od jabuka napravite tako da ogulite i očistite jabuke. Iscijedite sok mandarina. Pomiješajte jabuke i sok te kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 4-5 sati. Prebacite u sterilizirane staklenke i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.

image
Berislava Picek/Cropix

NAPOMENA!

Jabuke se mogu i peći u pećnici za još intenzivniji, karamelizirani okus jabuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 11:26