Sastojci:
1350 g brašnastog krumpira
500 g oštrog brašna
2 jaja
prstohvat muškatnog orašćića
sol
Priprema:
Krumpir u kori staviti u posoljenu hladnu vodu i kuhati dok ne omekša, procijediti i pustiti da se malo ohladi. Nabosti ih na vilicu i oguliti im koru. Protisnuti kroz pasirku ili prešu, može se naribati na ribež u posudu. Sada treba dodati jaja, sol, muškatni oraščić i postupno miješati prstima i dodavati brašno sve dok smjesa ne postane nježna i glatka i dok se ne prestane hvatati za posudu (prikupljati, a ne mijesiti). Ostaviti da se tijesto odmori 5 - 10 minuta. Smjesu tada razvaljati u duge valjke promjera 1 - 2 cm te rezati nožem u željenu formu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....