RAVIOLI S NASLOVNICE

Proljetni ravioli s kremom od medvjeđeg luka, žumanjcima i sirutkom po receptu Katarine Vrenc

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Mlada chefica Katarina Vrenc pripremila je nekoliko proljetnih, a pomalo neobičnih jela

Na 100 g brašna tip 00 koristite 80-100 g jaja
80 g medvjeđeg luka
8-12 žumanjaka za punjenje
200 g mladog kozjeg sira
60 g feta sira
1 litra sirutke
Sol, papar

Napravite kremu od mladog (70%) i feta sira (30%) te sjeckanog medvjeđeg luka. Sol nije potrebna jer je feta sir dovoljno slan. Tijesto zamijesite pa ga tanko razvaljajte. Na dno dodajte kremu od sira i medvjeđeg luka, u sredinu stavite žumanjak i prekrijte drugim komadom tijesta. Tijesto spojite u raviol i kuhajte u dobro zagrijanoj sirutki 2 minute. Prije posluživanja raviole dodatno začinite svježe mljevenim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 01:42