BRZO, A SLASNO

Proljetni punjeni krumpir sa slaninom i dvije vrste sira poslužite uz brzi umak od jogurta

 Lauripatterson
Napunite ga kremastim nadjevom, dodajte duplu dozu sira pa poslužite uz brzi umak od grčkog jogurta

Trebat će vam:

6-10 većih mladih krumpira
1 vezica mladog luka
200 g slanine
100 ml vrhnja
200 g mozzarelle
100 g ribanog sira
Svježe začinsko bilje po želji
150 ml grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
1 limun
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:

Krumpir dobro operite pa ga prerežite na pola i natrljajte maslinovim uljem. Ubacite krumpir u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 do 40 minuta ili dok ne omekša. Izvadite ga, kratko ohladite pa izvadite mesni dio, unutrašnjost krumpira. Upravo taj dio zatim pomiješajte s kiselim vrhnjem, soli i paprom, dodajte i mozzarellu te komadiće slanine koje ste najprije kratko popržili na suhoj tavi. Dobivenom smjesnom punite krumpir te ga na kraju pospite s još ribanog topljivg sira. Krumpir vratite u pećnicu na još 15 minuta, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, pola limunovog soka, maslinova ulja, soli i papra te začina po želji. Krumpir poslužite uz umak, salatu ili odrezak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 10:42