Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g šunke
- 100 g mladog špinata
- 100 g potočarke
- 100 g šparoga
- sol
- maslinovo ulje
- jabučni ocat
Priprema
1. korak
Špinat i potočarku operite. Šunku narežite na tanke ploške. Jaja skuhajte umeko (oko 4 minute), a šparoge kratko blanširajte pa ocijedite i pustite da se ohlade.
2. korak
U zdjeli začinite špinat, potočarku i šparoge sa solju, jabučnim octom i maslinovim uljem pa nježno promiješajte rukama. Poslažite lagano zarolanu šunku te prerezana meko kuhana jaja, koja također malo posolite. Jedite uz komad kruha koji ćete moći umakati u meko kuhano jaje.
3. korak
Savjet: Salatu možete napraviti od bilo kojeg zelenja koje volite, možete dodati mladu zelenu salatu, maslačak, kuhanu brokulu, narezane rotkvice ili mladu korabicu. Umjesto šunke upotrijebite ostatke od pečenja, a uz maslinovo ulje pokapajte i malo bučinog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....