Proljetna salata

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 2 jaja
  • 150 g šunke
  • 100 g mladog špinata
  • 100 g potočarke
  • 100 g šparoga
  • sol
  • maslinovo ulje
  • jabučni ocat

Priprema

1. korak

Špinat i potočarku operite. Šunku narežite na tanke ploške. Jaja skuhajte umeko (oko 4 minute), a šparoge kratko blanširajte pa ocijedite i pustite da se ohlade.

2. korak

U zdjeli začinite špinat, potočarku i šparoge sa solju, jabučnim octom i maslinovim uljem pa nježno promiješajte rukama. Poslažite lagano zarolanu šunku te prerezana meko kuhana jaja, koja također malo posolite. Jedite uz komad kruha koji ćete moći umakati u meko kuhano jaje.

3. korak

Savjet: Salatu možete napraviti od bilo kojeg zelenja koje volite, možete dodati mladu zelenu salatu, maslačak, kuhanu brokulu, narezane rotkvice ili mladu korabicu. Umjesto šunke upotrijebite ostatke od pečenja, a uz maslinovo ulje pokapajte i malo bučinog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 06:45