Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- oko 12 prepelica (svaka je oko 200 g.)
- svježe mljeveni sol i papar
- malo sjemena korijandra i malo svježeg timijana
- 1 dl maslinova ulja
- 0,4 dl pilećeg temeljca
- nekoliko kriški limuna za svaku prepelicu
Priprema
1. korak
Prepelice oprati i osušiti. Svakoj u šupljinu položiti krišku usoljenog limuna te ju konopcem povezati tako da se krilca priljube uz trup, a bataci prekriže tako da zatvaraju šupljinu s limunom.
2. korak
U tavi koja može u pećnicu, na maslinovu ulju prepelice zapeći sa svake strane samo da se meso zatvori, oko 5-10 min otprilike. Malo posoliti i popapriti te dodati svježe tučene sjemenke korijandra.
3. korak
Svakoj prepelici na prsa staviti po još krišku limuna i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, na najduže 20 minuta.
4. korak
Izvaditi iz pećnice, prepelice odložiti sa strane, a u tavi od pečenja zakuhati umak tako da na laganoj vatri zagrijemo pileći temeljac i vilicom pokupimo sve ono najslasnije od pečenja što ostane obično zalijepljeno za posudu. Procijediti i preliti preko prepelica.
Poslužiti s mlincima ili krumpirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....