Portugalska juha od kelja i mrkve

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 200 g kobasica
  • 1 luk
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • pola žličice cimeta
  • pola žličice cimeta
  • sol i papar
  • 2 mrkve
  • 200 g kelja
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 50 dkg leće

Priprema

1. korak

Na ulju pirjajte luk dok ne omekša. Umiješajte češnjak, cimet, piment i sol. Dodajte kelj, mrkvu, papriku i temeljac pa kobasice narezane na kriške.

2. korak

Kuhajte djelomično poklopljeno, dok povrće ne postane mekano, oko 30 minuta. Prije kraja kuhanja umiješajte slanutak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 10:12