SLASNO I HRSKAVO

Popečci od buče bit će još bolji ako ima dodate jedan neočekivani sastojak

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Ovog puta odlučili smo napraviti mali zaokret pa u smjesu za popečke dodati - grožđice

Trebat će vam:

1 veliko jaje

40 g grožđica

pola srednje velike muškatne tikve

1 manji žuti luk

2 žlice svježeg peršinova lista

120 g brašna

2 žličice soli

1/2 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice paprike

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

prstohvat kajenskog papra

700 ml biljnog ulja

Priprema:

Stavite jaje u veliku zdjelu i umutite vilicom. Sitno nasjeckajte grožđice, ogulite tikvu i uklonite sjemenke, a zatim je naribajte na krupno. Naribajte i luk, usitnite peršin i dodajte sve jajetu pa promiješajte. Dodajte brašno, sol, češnjak u prahu, papriku, papar i kajenski papar. Promiješajte da se sve sjedini. Ostavite da odstoji najmanje pet minuta dok se ulje ne zagrije. Zagrijte biljno ulje u velikoj i dubokoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne počne svjetlucati. U međuvremenu postavite rešetku na lim za pečenje. Radeći u serijama od tri do četiri popečka, zagrabite tijesto te ubacite u ulje, nježno ravnajući smjesu vilicom da dobijete ujednačene komade. Pržite ih dok ne porumene i ne postanu hrskavi, dvije do četiri minute po svakoj strani. Prebacite na rešetku i pospite sitnom soli. Poslužite s umakom od jogurta ili drugim prilogom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 21:00