Ovaj je kolač zapravo inspiriran tiramisuom, no jednostavniji je za pripremu i ne sadrži jaja. Kremu zato nije potrebno kuhati, a kolač prije posluživanja treba samo dobro ohladiti.
Trebat će vam:
24 komada piškota
200 ml crne kave
3 žlice likera od višnje
250 grama mascarpone sira
150 ml vrhnja za šlag
75 grama tamne čokolade
70 grama šećera u prahu
250 grama otkoštanih višanja (svježe, iz zamrzivača ili iz kompota)
kakao ili naribana tamna čokolada za dekoraciju
Priprema:
Skuhajte kavu i pustite da se ohladi pa u nju dodajte liker od višanja i promiješajte. Čokoladu istopite na pari. Izmiksajte vrhnje za šlag pa mu dodajte šećer i mascarpone i sve dobro promiješajte. Kremu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte istopljenu čokoladu. Piškote umočite u kavu pa posložite red piškota, na njih stavite višnje pa premažite kremom od čokolade. Zatim opet složite red piškota namočenih u kavu, višnje, i na kraju drugi dio kreme od mascarponea. Ukrasite kakaom u prahu ili naribanom čokoladom. Poslužite dobro ohlađeno.
ISPROBAJ OVO
POMAKNUTI KLASIK: Imamo recept za jednostavan tiramisu s višnjama i čokoladom
Izvadili smo paketić domaćih višanja iz zamrzivača i njima osvježili brzinski tiramisu s čokoladom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....