Trebat će vam:
30 g maslaca
2 poriluka
3 jaja
1 čajna žličica praška za pecivo
200 g oštrog brašna
100 g cheddara
1 jušna žlica muštarde ili dijon senfa
75 ml mlijeka
25 g maslaca za pečenje odrezaka
Sol, papar
Priprema:
Poriluk očistite i narežite na trakice. U dubljoj tavici otopite maslac i na najslabijoj vatri pirjajte poriluk dok ne omekša. Prebacite u dublju zdjelu i ohladite. Sir naribajte, te pomiješajte s jajetom, muštardom, brašnom i praškom za pecivo. Sve prebacite u zdjelu s porilukom i promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, te formirajte "žličnjake" koje stavite na papir za pečenje. Pecite oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.
Poslužite s nekom od zimskih salata poput potočnice.
Umjesto salate možete napraviti i umak od soka od rajčice s malo kosanog češnjaka, peperončina i tekućeg dima.