BRZI RUČAK

Polpete od poriluka i sira koje se peku u pećnici najbolje se slažu uz brzi umak od rajčice

 Berislava Picek/Cropix
Recept za polpete nije uopće kompliciran, a završite li ih u pećnici, izbjeći ćete i dugotrajno pranje suđa

Trebat će vam:

30 g maslaca

2 poriluka

3 jaja

1 čajna žličica praška za pecivo

200 g oštrog brašna

100 g cheddara

1 jušna žlica muštarde ili dijon senfa

75 ml mlijeka

25 g maslaca za pečenje odrezaka

Sol, papar

Priprema:

Poriluk očistite i narežite na trakice. U dubljoj tavici otopite maslac i na najslabijoj vatri pirjajte poriluk dok ne omekša. Prebacite u dublju zdjelu i ohladite. Sir naribajte, te pomiješajte s jajetom, muštardom, brašnom i praškom za pecivo. Sve prebacite u zdjelu s porilukom i promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, te formirajte "žličnjake" koje stavite na papir za pečenje. Pecite oko 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Poslužite s nekom od zimskih salata poput potočnice.

Umjesto salate možete napraviti i umak od soka od rajčice s malo kosanog češnjaka, peperončina i tekućeg dima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. srpanj 2024 11:24