![32230647](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/02/11/k_32230647_640.jpg)
Trebat će vam:
300 g mješavine više vrsta bezglutenskog brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
naribana limunova korica
prstohvat soli
1 žlica ulja
pola dcl bijelog vina
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/2/10/13/DSC_0532-secer.jpg)
Priprema:
Izmiješajte žumanjke sa šećerom. Dodajte naribanu koricu limuna. Zatim postupno dodajte brašno i sol dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte i jednu žlicu ulja te pola dcl bijelog vina. Ostavite da odstoji 15-ak minuta. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne dobijete srednje čvrsto tijesto. Razvaljajte tanko tijesto valjkom. Narežite ga na trake dužine oko 15 cm i širine oko 2 cm. Tijesto pržite u dubokom ulju dok ne porumeni. Kroštule pospite šećerom u prahu i poslužite uz čaj.