![35933400](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/19/k_35933400_640.jpg)
Trebat će vam:
300 g mješavine više vrsta bezglutenskog brašna
2 jaja
300 ml jogurta
1 vanilin šećer
1 bio prašak za pecivo
40 g šećera
šećer u prahu
korica limuna i naranče
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/2/10/13/DSC_0422.jpg)
Priprema:
Pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte vanilin šećer i šećer te dobro izmutite da se šećer otopi. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa tu smjesu postupno dodajte jajima s jogurtom. Ostavite 15-ak min da se svi sastojci prožmu. Dodajte svježe naribanu koricu limuna i naranče. U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje. Kada je ulje dovoljno vruće, smanjite vatru na srednju jačinu. Žličicom oblikujte kuglice te ih stavite u vruće ulje. Pržene fritule ocijedite na kuhinjskom papiru. Pospite šećerom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....