IMAMO RECEPT

Pohane patlidžane obožavamo, ali ove rolice s rajčicom i sirom još su nam draže

 Berislava Picek/Cropix/
Hrskave pohane patlidžane ovog smo puta spojili s umakom od rajčica, dodali sir pa sve zajedno zarolali u slasne zalogaje

Trebat će vam:

2 veća i duža patlidžana
200 g ricotta sira
velika šaka svježeg bosiljka
100 g feta sira
150 ml pirea od rajčica ili šalše
200 g mozzarelle
sol i papar
maslinovo ulje
parmezan po želji

Za paniranje:

2 jaja
glatko brašno
krušne mrvice

Priprema:

Patlidžan dobro operite i obrišite kuhinjskim papirom pa ga po cijeloj dužini narežite na ploškice. Malo ih posolite, uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja te ploške obložite mrvicama. Stavite na prethodno zagrijano ulje i kratko popržite s obje strane. Koliko rolica želite, toliko ih panirajte i ispržite. Ispečene ploške patlidžana pustite da se malo ohlade. U posudu za pečenje na dno dodajte maslinova ulja, zatim na njega dodajte pire od rajčica ili domaću šalšu. Na ovu podlogu slagat ćete rolice. Panirani patlidžan premažite ricotta sirom, pospite namrvljenim feta sirom te stavite par listova bosiljka. Lagano zarolajte i slažite rolice u posudu za pečenje. Ponavljate postupak dok ne potrošite sve sastojke. Po rolicama posložite na listiće narezanu mozzarellu. Stavite u zagrijanu pećnicu te pecite 10 - 13 minuta na 185 Celzijevih stupnjeva. Bitno je samo da se mozzarella otopi i dobije hrskavu koricu. Poslužite toplo uz dodatak šalše ili svježeg bosiljka. Prije jela po želji naribajte obilato svježeg parmezana po rolicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:19