Tko kaže da u dobroj ribi i plodovima mora ne mogu uživati i kontinentalci? Čak i ako ne živite blizu mora i kad nemate vremena za odlazak na ribarnicu, more nije daleko. Omogućuju nam to nove tehnike zamrzavanja, pogotovo ona koju nazivamo "sea frozen" pomoću koje ribu i plodove mora, iako zamrznute, konzumiramo kao svježe, jer su zamrznute odmah nakon ulova, na koćama.
Ovu zanimljivost, kao i mnoštvo savjeta te nekoliko recepata za preukusna jela s potpisom chefa Nenada Komesa možete pronaći u novom broju magazina Dobra hrana, a mi vam u nastavku, donosimo njegov novi recept. Naime, nakon njegovih recepata za najslasniji sendvič koji smo u zadnje vrijeme probali, hobotnicu s rajčicom i kukuruznim kruhom koju je pripremio na hibachi grillu, grdobinu kakvu sasvim sigurno još niste probali i sipe "na žlicu", danas vam donosimo recept čiji nas je spoj namirnica prvo zatekao, a potom i oduševio!
VONGOLE S MLADIM MAHUNAMA I LISIČARKAMA
Trebat će vam:
200 g vongola
70 g mladih mahuna
50 g lisičarki
1 manji crveni luk
1 režanj češnjaka
2 žlice domaće šalše
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Češnjak sitno nasjeckajte, a luk narežite na listiće.
Mahune očistite, preplovite i kratko blanširajte u vodi, pa ocijedite.
U dublju zagrijanu tavu stavite maslinovo ulje, prepržite luk, posolite i popaprite, a kad se zastakli dodajte i češnjak. Kad luk dobije lijepu zlatnu boju, dodajte vongole i mahune. Posolite i pospite svježe mljevenom mješavinom papra. Dodajte dvije žlice domaće šalše, poklopite i ostavite 2-3 minute da kuha.
Za to vrijeme narežite lisičarke na sitnije komade pa ih dodajte školjkama i mahunama. Ponovno poklopite i kuhajte još 2-3 minute.
Poslužite u dubokom tanjuru, posipajte maslinovim uljem i cvijetom soli. Poslužite uz domaći kruh.
Više recepata za jela sa smrznutom ribom i plodovima mora potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....