SAMO ZA MAMURNE

Po receptu chefa Matije Bogdana: bogate tortilje za dan nakon novogodišnjeg tuluma

Možda niste uspjeli ugrabiti karte za posljednji, najluđi čakovečki tulum godine, ali dobra je vijest da ga možete napraviti i kod kuće.

Chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic otkrili su nam recepte za jela koja će biti više nego dobar dodatak svakom kućnom trash partyju, a danas nam otkrivaju i kako se "izliječiti" dan nakon ludog provoda. Ovo je jelo zahvalno jer se radi u jednoj posudi, a sigurni smo da ćete se nakon što ga pojedete, osjećati kao novi.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Trebat će vam:

500 g mljevene janjetine
2 glavice luka
1 paprika
1 ribana mrkva
čili papričice po želji
3-4 režnja češnjaka
sol i papar
lovor, timijan, ružmarin
1 žlica umaka od soje
100 g passate
1 konzerva crnog graha
1 konzerva kukuruza
mješavina začina (kumin, kajenski papar, dimljena crvena paprika, sjemenke korijandera)
ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije zapecite meso da dobije boju. Potom ga izvadite iz tave i na istu masnoću dodajte luk, sitno sjeckanu papriku, ribanu mrkvu, čili, sitno sjeckani češnjak. Ubacite i lovor, timijan i mješavinu začina pa dodajte umak od soje. Dodajte i passatu i malo vode po potrebi.

Kuhajte dva sata na laganoj vatri i na kraju ubacite konzervu crnog graha i konzervu kukuruza.

Poslužite uz tortilje ili drugi prilog po želji.

image

Dobra hrana, zima 2023.

Fotografija: Berislava Picek, Art Direkcija: Vesna Veselić

Priču o najvećem čakovečkom tulumu s receptima donosimo vam u novom broju magazina Dobra hrana, kao i druge dobre savjete, priče i recepte. Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 04:01