Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 stručka svježeg bosiljka
- 1-2 češnja češnjaka
- 4 veće žlice prženih pinjola
- 300 g parmezana
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 200 g ricotta sira
- 30 mini rajčica
- 450 g pljukanaca
Priprema
1. korak
Najprije pripremite pesto. Preporuka je spraviti ga u mužaru, jer kad je bosiljak zgnječen tučkom, listići puste prekrasan sok,puno ljepši nego kad ga sameljemo. Pripremitesvježi bosiljak, češnjak,pinjole ,parmezan, ekstra djevičansko maslinovo
ulje, sol, svježe mljeveni papar i kap,dvije limuna.Svakako kušajte dok ga spravljate pa dodajte začine ako fale.
2. korak
Domaće pljukance skuhajte al dente u kipućoj, slanoj vodi, ocijedite, pa dodajte pesto, ekstra djevičansko maslinovo ulje i ricottu. Lagano izmiješajte, dodajte rajčice za dodatnu sočnost i okus te začinite s par listića bosiljka i svježe ribanim parmezanom.
Recept pripremio chef kuhinje Deniz Zembo, Le Mandrać
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....