Lagano i ukusno!

Pjenasta čokoladna torta za početak radnog tjedna!

 Getty Images/iStockphoto
Ima li išta bolje za početak ponedjeljka od čokoladne torte?

Još kada znate da je jako lagana i ne sadrži nikakav teški biskvit!

Trebat će vam:

200 g Digestive keksa s čokoladom
100 g maslaca
500 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
200 ml kiselog vrhnja
250 g čokolade za kuhanje
2 žlice kakaa
100 g šećera u prahu
2 vrećice želatine

Chocolate cake with cacao powder and blueberries on a wooden background. top view.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Sameljite kekse. Otopite maslac. Pomiješajte ih. Na dno kalupa za torte stavite mješavinu keksi i maslaca. Dobro utisnite. Na pari otopite čokoladu. Ostavite sa strane. Želatinu namočite hladnom vodom i ostavite da nabubri. U mascarpone mikserom umiješajte šećer, kiselo vrhnje i kako te otopljenu čokoladu. Želatinu otopite na laganoj vatri. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. U smjesu od mascarponea i čokolade mikserom umiješajte želatinu. Pjenjačom umiješajte šlag. Kremu izlijte na kekse te stavite hladiti u hladnjak. Po želji tortu ukrasite kakaom i bobičastim voćem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 09:20