Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- 3 dl vode
- 350 g brašna t-550
- prstohvat soli
- 1 žlica maslinovog ulja
- Za nadjev:
- 80 g šampinjona
- 200 g Panone
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 150 g mozzarelle
- 4 zelene i crvene paprike
- 2 luka
- 200 g maslina (crne i zelene)
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica bosiljka
- par listova svježeg origana
- 600 g sjeckane rajčice (svježe ili pelati)
Priprema
1. korak
U 2 dl mlake vode rastopite kvasac, dodajte pola žličice soli, promiješajte sve zajedno. Smijesu prelijte u zdjelu preko prosijanoga brašna. Dodajte ulje i električnim mikserom izradite tijesto, Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom da se diže oko jedan i pola sata.
2. korak
Dignuto tijesto istresite na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesite dodajući brašna koliko tijesto traži. Zatim tijesto raspodijelimo na četiri jednaka dijela od kojih valjkom razvaljajte četiri jednaka okrugla oblika debljine oko 0,5 cm.
3. korak
Sjeckanu rajčicu pomiješamo sa 1 dl maslinovog ulja, začinimo solju, paprom, svježim ili sušenim origanom i bosiljkom te protisnutim češnjakom. Na tijesto poslažite prerezane masline, komadiće paprike, mozzarelu, šampinjone i na sam kraj bogato nadjenite
čajnom kobasicom . Za ljubitelje luka, možete dodati pokoji kolut.
4. korak
Pecite na 200°C oko 10 minuta na donjoj prečki. kad je gotova možete posuti listovima svježeg bosiljka.
Napravite sočnu pizzu s čajnom kobasicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....